Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2008

ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ




Σήμερα η πολυδιάσπαση των γνησίων ορθοδόξων χριστιανών έχει σκανδαλίσει τις ψυχές των απλοϊκών χριστιανών που ποθούν να διαφυλάξουν τις παραδόσεις και την ακρίβεια της πίστεως. Η διάσπαση μεταξύ τους εφόσον δεν υπάρχουν λόγοι δογματικοί είναι αδιανόητος καθότι πας άλλος λόγος δεν έχει αγαθόν ελατήριο και κίνητρο. Η διαίρεση φέρνει την ακοινωνησία ,την καχυποψία, μεταξύ των χριστιανών ψυχραίνεται η αγάπη που είναι το κριτήριο των αληθινών μαθητών του Ιησού Χριστού, κατηγορίες ενθεν και ενθεν για να πείσουν ότι έχουν δίκιο και έτσι ότι η παράταξη τους κατέχει την αλήθεια. Και δεν στοχάζονται ότι και αν έχεις όλα τα χαρίσματα αλλά αγάπη δεν έχεις,είσαι τίποτα όπως επί λέξη μας λέει ο απόστολος Παύλος , εκείνο που πρέπει να κηρύττετε από του άμβωνoς είναι η αλήθεια του χριστού και του ευαγγελίου και η σύνοδος να κρίνει τις διαφορές βάση του πνεύματος των 7 οικουμενικών συνόδων.

Εκκλησία είναι η ΣΥΝΟΔΟΣ και όχι μεμονωμένα πρόσωπα γιαυτο όποιος γίνεται αίτιος σχίσματος ακόμη και αίμα μαρτυρίου δεν τον σωζει, διοτι έφερε την διαμάχη και την σύγκρουση στην αγάπη και την ομόνοια των χριστιανών. Πνευματοφόροι είναι οι ταπεινοί διότι μόνο στους ταπεινούς αναπαύεται το πνεύμα του τριαδικού θεου,μονον αυτοί δεν πλανώνται διότι το άγιον πνεύμα τους οδηγεί εις πασα την αλήθεια. Εφόσον η εκκλησία των Γ.Ο.Χ στηρίζεται επί της κοινής πίστεως και ομολογίας της αρχαίας αδιαίρετου εκκλησίας των 7 αγίων οικουμενικών συνόδων των οκτώ πρώτων αιώνων αδυνατούμε να εννοήσουμε την διαίρεση και τη ακοινωνησία μεταξύ τους. Ας ακλουθούμε παντού την εκκλησία με ακρίβεια βάζοντας πάνω από όλα την αγάπη και την ειρήνη. Τίποτα δεν είναι χειρότερο από την φιλονικία και την διαμάχη και να φέρνουμε διάσπαση μέσα στην εκκλησία, και τον χιτώνα αυτόν που ληστές δεν τόλμησαν να διαρρήξουν, αυτού σε πολλά μέρη να τον κομματιάζουμε. Ας υπακούσουμε στην αγία γραφή και ακλουθώντας τους λόγους της ας προσπαθούμε να βάζουμε μέσα στις ψυχές μας τα ορθά δόγματα και μετά από αυτό ας φανερώνουμε και ορθό τρόπο ζωης,ώστε και η ζωή μας να επιβεβαιώνει τα δόγματα να παρουσιάζουν την ζωή μας περισσότερο αξιόπιστη. Γιατί αν έχουμε τα ορθά δόγματα παραμελούμε όμως με την συμπεριφορά μας δεν θα έχουμε καμίαν ωφέλεια που θα συντελεί στην σωτηρία μας. (Αγ.Ιωαννης ο χρυσοστομος) Πρέπει να ενωθούν όλοι οι ΓΟΧ με τηνσύνοδο που έλαβε τις χειροτονίες εν Ελλάδι και την αναγνώριση συνοδικως από την εκκλησία της Ρωσικής Διασποράς (η οποία δια πατριαρχικού τόμου έχει αναγνωριστεί και δια λόγους πίστεως τήρησε στάση αντιοικουμενιστικη καθότι συνοδικώς αναθεμάτισε την αίρεση του οικουμενισμού) , διότι τούτη συνοδικώς ανεγνωρισθει και έλαβε την χάρη ,εφόσον έτσι παρεχώρησε ο κύριος να συμβεί πρέπει άπαντες να το σεβασθουν,και επιτέλους συνοδικώς να λυθούν οι διαφορές με αγάπη Χριστού και ανιδιοτέλεια.

Η στάση μας απέναντι στους αδελφούς μας του ν.ημερολ. πρέπει να ναι προσευχητικη μεστή αγάπης,(η διακοπή της κοινωνίας σημαίνει διαχωρισμός ευθύνης και έλεγχος αγάπης ίνα εμποδιστεί η ενωσις μετά του αιρετικού παπισμού και η υποταγή των ορθοδόξων καθοτι η αποδοχη του παπισμου και του παπα ως αρχιερεως και πατριαρχου
ρωμης χωρις να μετανοησει λογω και εργω ως προεδρευοντα σε οικουμενικη συνοδο σημαινει οτι οι υπολοιποι τον αποδεχονται ως καθολα ορθοδοξο ,στην πανορθοδοξο συνοδο του 1485 επι Συμεων του τραπεζουντιου η εκκλησια της ρωμης εχει κριθει ΑΙΡΕΤΙΚΗ, καθε κοινωνια με τους ρωμαιοκαθολικους ειναι κοινωνια και συμφωνια με
την αιρεση,ο αγιος Μαρκος ο ευγενικος λεγει <<ο μνημονευων του παπα ως ορθοδοξου αρχιερεως ,ενοχος εστι παντα τα των λατινων εκπληρωσαι μεχρι της κουρας των γενειων και ο λατινοφρονων μετα των λατινων κριθησεται και ως παραβατης της πιστεως λογισθησεται>> ) ίνα κύριος ο θεός ματαιώσει τα σχέδια του πονηρού και επαναφέρει την εκκλησία εις την παλαιά δόξα τις, ΑΜΗΝ.

Λ 01/01/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες