Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Επίσκεψη του Μακαριωτάτου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο 9-12 /05/2008




Επίσκεψη του Μακαριωτάτου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Επίσημη Ειρηνική Επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο θα πραγματοποιήσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, από 9 έως 12 Μαΐου 2008.

Η επίσημη Δοξολογία για την υποδοχή του Μακαριωτάτου θα τελεστεί την Παρασκευή 9/5/2008 και ώρα 11:30 π.μ. στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Αμέσως μετά, ο Μακαριώτατος κ.κ. Ιερώνυμος θα ανέλθει στην αίθουσα του Θρόνου όπου και θα γίνουν οι επίσημες προσφωνήσεις.

Το Σάββατο 10 Μαΐου ε.ε. και ώρα 10:00 π.μ. θα πραγματο-ποιηθούν Διμερείς Συνομιλίες, μεταξύ των εκπροσώπων των δύο Εκκλησίων.

Το απόγευμα ώρα 17:30 μ.μ. θα τελεσθεί Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πύλης Ανδριανουπόλεως.

Η επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου θα ολοκληρωθεί με Πατριαρχικό και Αρχιεπισκοπικό Συλλείτουργο, το οποίο λόγω της εορτής των Μυροφόρων και σύμφωνα με τα καθιερωμένα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, θα τελεστεί στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, την Κυριακή 11 Μαΐου 2008.

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο θα συνοδεύουν στην Κωνσταντινούπολη οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Ιεράρχες: Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Προκόπιος, Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος, Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος και άλλα Εκκλησιαστικά υπηρεσιακά πρόσωπα.


Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου


------------------------------------

15/05/2008

Γεγονότα κατά την επίσκεψη
του κ.κ Βαρθολομαίου στην Λάρισα

Κατά την διάρκεια της Δοξολογίας απομακρύνθηκαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας πέντε άτομα τα όποία φώναζαν αντιοικουμενικά συνθήματα, ενώ κάποιες άλλες ομάδες, που φώναζαν ανάλογα συνθήματα, είχαν ακινητοποιηθεί από αστυνομικές δυνάμεις σε ικανή απόσταση από το μητροπολιτικό ναό.



Πηγή Ειδήσεων : Από την σελίδα της ΕΤ3

Για την παραπάνω είδηση με ενημέρωσε
ο αδελφός Δημήτριος Τράπελας


------------------------------------

ΑΣ ΠΑΜΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Λίγο πρίν την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου.............




http://exeisminima.gr/2008/01/31/ieronymos/

Κατά την περίοδο εκλογής νέου Αρχιεπισκόπου , η αλήθεια είναι πως δεν πρόβλεψα πως ο νέος αρχιεπίσκοπος θα είναι ο σεβασμιότατος κ. κ Ιερώνυμος γιατί μου είχανε ξεφύγει κάποια γεγονότα που διαδραματίστηκαν την περίοδο εκείνη.Αλλά σε μια πιο γενική πρόβλεψη που είχα κάνει, , πέρα από τα πρόσωπα είχα γράψει τα εξής.

O Ιγνάντιος Δημητριάδος η ο Δωρόθεος Σύρου από όσους αναφέρονται στο παραπάνω βίντεο προβλέπω να διαδεχθούν τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο .Και αυτό λόγω τον καλών σχέσεων που έχουν με τους καθολικούς και με το φανάρι ,με πιο μεγάλες πιθανότητες να έχει ο Δημητριάδος Ιγνάτιος.

Αν δεν είναι ο υποψήφιος για Αρχιεπίσκοπος φιλοπαπικός κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν πρόκειται να βγει , όσα καλά και να έχει ,ειδικά τώρα που οι Οικουμενιστές βρίσκονται κοντά στον στόχο τους. Μας πάνε για ένωση με τους καθολικούς ,αλλά δεν πρέπει να το επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση εκτός και αν μετανοήσουνε και βαπτιστούν Ορθόδοξοι.




ΔΙΑΔΟΧΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Εύχομαι και ελπίζω ο Αρχιεπίκσοπος Ιερώνυμος να με διαψεύσει και να μην κάνει όσα θέλουνε οι Οικουμενιστές και ο αμετανόητος Πάπας. ΑΜΗΝ.

ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ

* Μια σημείωση.......

Λίγο πριν να επισκεφτεί το φανάρι για πρώτη φορά ως Αρχιεπίσκοπος πλέον ο κ .κ Ιερώνυμος είχε ένα ατύχημα και τελικά έγινε ματαίωση αυτής της συνάντησης………. Έτσι απλά το αναφέρω ως γεγονός, ως ένα σημάδι !!!!!



ΕΙΔΩΜΕΝ............

------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες