Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Δολοφονική επίθεση με καλάσνικοφ εναντίον ανδρών των ΜΑΤ




Ανανδρη χαρακτήρισε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Β. Τσιατούρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την επίθεση κατά αστυνομικού λίγο μετά τις 3 π.μ. στα Εξάρχεια. Όπως είπε ο κ. Τσιατούρας, η κατάσταση του άτυχου αστυνομικού είναι σοβαρή.



Διαμαντής Ματζούνης.....ο τραυματίας αστυνομικός.



Ακούστε τη συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.
Στη συνέντευξη Τύπου, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαίωσε πως ένα από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονική επίθεση, τύπου Καλάσνικοφ, είχε χρησιμοποιηθεί και στην πρόσφατη επίθεση κατά λεωφορείου των ΜΑΤ στις 23 Δεκεμβρίου στην Καισαριανή.

Όπως διευκρίνισε, από τον τόπο της επίθεσης περισυνελέγησαν συνολικά 27 κάλυκες από το Καλάσνικοφ και 4 κάλυκες από όπλο των 9 χιλιοστών, ενώ οι δράστες χρησιμοποίησαν και επιθετική χειροβομβίδα, ελληνικής κατασκευής.

«Κάποια άτομα έχουν χάσει τη λογική τους και βάλλουν κατά παιδιών που προέρχονται από τα σπλάχνα της κοινωνίας μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και πρόσθεσε στο ίδιο ύφος:

Η επίθεση αυτή έγινε από άτομα που θέλουν να πλήξουν το θεσμό της αστυνομίας και τη δημοκρατία και η αστυνομία θα κάνει το καθήκον της προκειμένου να συλληφθούν οι δράστες.

Όσο για τα κίνητρα των δραστών ο κ. Τσιατούρας παρατήρησε: «Λόγω εμπειρίας η προσωπική μου άποψη, χωρίς να υπάρχει κάποιο στοιχείο που να το επιβεβαιώνει, είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν βγήκαν ξαφνικά. Κάτι είχαν στο μυαλό τους και βρήκαν αφορμή το τραγικό περιστατικό της ανθρωποκτονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, για να εκδηλώσουν αυτό που είχαν σκοπό».

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι ο αστυνομικός δεν φορούσε αλεξίσφαιρο, ο κ. Τσιατούρας ανέφερε τα εξής: «Πήγα στον τόπο και είδα βολίδες να έχουν τρυπήσει τον τοίχο που είναι σχεδόν 100 μέτρα μακριά. Από εκεί και πέρα δεν θέλω να πω τίποτα άλλο».

Οι προσαγωγές ξεκίνησαν αμέσως, επισήμανε ο κ. Τσιατούρας. «Δεν με ενδιαφέρει ο αριθμός των προσαγωγών, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βρεθούν οι δράστες».

Πηγή κειμένου : http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/01/05/1613053.htm

Συνέντευξη Κας
Ντόρας Μπακογιάννη στο ALTER 5/01/2009


Μέρος 1ο



Μέρος 2ο



14 / 01 / 2009

ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ Κ.ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΜΑΤΖΟΥΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΜΕ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ Ο" ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ "





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες