Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ (* ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ )

ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΝΤΟΥ!!!

Η διαδοχή των γραμμάτων στην πλήρη εκφώνηση τους δεν είναι καθόλου τυχαία αλλά πίσω από αυτήν υπολανθάνει μία πλήρης γραμματική, συντακτική και νοηματική συνέχεια, ανωτέρας συλλήψεως.

Σύμφωνα με αυτήν την γνωστή μας εκφώνηση, τα ελληνικά γράμματα(αφού προσθέσουμε και το εξαφανισμένο σήμερα έκτο γράμμα: Στίγμα ή Δίγαμμα)ακούγονται και γράφονται ως εξής:

ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ-ΓΑΜΑ-ΔΕΛΤΑ-ΕΨΙΛΟΝ-ΣΤΙΓΜΑ-ΖΗΤΑ-ΗΤΑ-ΘΗΤΑ-ΙΩΤΑ-ΚΑΠΠΑ-ΛΑΜΒΔΑ-ΜΙ-ΝΙ-ΞΙ-ΟΜΙΚΡΟΝ-ΠΙ-ΡΟ-ΣΙΓΜΑ-ΤΑΥ-ΥΨΙΛΟΝ-ΦΙ-ΧΙ-ΨΙ-ΩΜΕΓΑ.

Αποκωδικοποιώντας την γνωστή αυτή διάταξη, που έγινε σύμφωνα με τις αρχές της Ερμητικής φιλοσοφίας, έχουμε τα ακόλουθα:


ΑΛ ΦΑ, ΒΗ ΤΑ ΓΑ, (Α)ΜΑ ΔΕ (Ε)Λ ΤΑ
ΕΨ ΙΛΩΝ, ΣΤ(Η) ΙΓΜΑ, ΖΗ ΤΑ, Η ΤΑ, ΘΗ
ΤΑ ΙΩΤΑ ΚΑ ΠΑΛΑΜ, ΔΑ, ΜΗ ΝΥΞ Η,
Ο ΜΙΚΡΟΝ, ΠΥΡΟΣ ΙΓΜΑ ΤΑΦΥ
(Ε)Ψ ΙΛΩΝ, ΦΥ ΨΥΧΗ Ο ΜΕΓΑ.


Εν συνεχεία, αφού προσθέσουμε τα εννοούμενα συνδετικά και ρήματα που παραλείπονται, έχουμε την ανάδυση μιας θαυμάσιας κοσμογονικής προσευχής - επίκλησης προς την πηγή του φωτός.


ΑΛ ΦΑ, ΒΗ ΤΑ ΓΑ!ΑΜΑ ΔΕ ΕΛ ΤΑ
ΕΨΙΛΩΝ, ΣΤΗ ΙΓΜΑ ΚΑΤΑ ΠΑΛΛΑΝ ΔΑ
(ΙΝΑ) ΜΗ ΝΥΞΗ, Ο ΜΙΚΡΟΝ (ΕΣΤΙ) ΠΥΡΟΣ
(ΔΕ) ΙΓΜΑ ΤΑΦΗ ΕΨΙΛΩΝ, ΦΥ(ΟΙ) ΨΥΧΗ,
Ο ΜΕΓΑ (ΕΣΤΙ).


Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ:

Αλ = Ο νοητός ήλιος
Φα-ος = Το φως
Βη = προστακτική του ρήματος βαίνω (βαδίζω, έρχομαι)
Τα = Δοτική άρθρου δωρικού τύπου τη, εις την
Γα = Γη (δωρικός τύπος)
Αμα = (επιρρ.) συγχρόνως
Έλ = ο ορατός Ήλιος, ο Ερχόμενος
Έψ = ρήμα έψομαι, εψ-ημένος, ψημένος
Ιλών = Ιλύς (ουσιαστικό), λάσπη, πηλός
Στη = προστακτική ρήματος ίστημι
Ίγμα = καταστάλαγμα, απόσταγμα
Ζή = προστακτική ρήματος ζω
Η = υποτακτική ρήματος ειμί, είμαι
Θη = προστακτική ρήματος θέτω
Ιώτα = τα ίωγα, τα Εγώ
Παλάν = Ρήμα πάλλω (δονούμαι, περιστρέφομαι) επίθετο παλλάς-
πάλλουσι,περιστρεφόμενη (πρβλ: Παλλας Αθηνά)
Δά = άλλος τύπος της Γα, Γης (πρβλ: Δαμήτηρ, Δημήτηρ, Δήμητρα=Μητέρα γη)
Νύξ = νύκτα
Ο = το οποίο, που
Φυ(οι) = ευκτική ρήματος φύω (φυτρώνω, αναπτύσσομαι) Κ.Ο.Κ.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ...(;)

ΑΛ, ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΦΩΣ, ΕΛΑ ΣΤΗ ΓΗ! ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΛ ΡΙΞΕ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΕΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΙΛΥ ΠΟΥ ΨΗΝΕΤΑΙ (που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού). ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΓΜΑ (μία ξηρά) ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΕΓΩ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ, ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ. ΑΣ ΜΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ Η ΝΥΚΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΝ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕΙ ΝΑ ΤΑΦΗ (να σβήση, να χαθεί) ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΓΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΡΑΖΟΥΣΑ ΙΛΥ, ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ Η ΨΥΧΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ, ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ!

Γιά όσους ρωτούν : Ή συγκεκριμένη ανάλυσις έχει γίνει πρίν από 2200 χρόνια, γιαυτό καί δέν υπάρχουν τά άλλα 4 γράμματα (είχαν ήδη εκλείψει). Ή ανάλυσις τού Αλφαβήτου έχει γίνει σύμφωνα μέ τόν Ερμητισμό, ένα μεταφυσικό σύστημα πρακτικών, πού ανάγεται σέ μυθολογικές διδασκαλίες. Τά Ερμητικά κείμενα χάθηκαν καί τόν 15ον αιώνα εμφανίζονται στό έργο Mercurii Trismegisti liber de postestate et sapientia Dei. Ή ανάλυσις δέν αποτελεί ΔΟΓΜΑ, αλλά μία ακαδημαϊκή αφετηρία γιά προβληματισμό ώς πρός τήν αρχαία Ελληνική γραμματεία.


Η ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ.....



ΦΩΣ

ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ - HOLY LIGHT



ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ



Ο αναστημένος άνθρωπος, ζωοποιήθηκε δια του Πνεύματος του Θεού μαζί με τον Χριστό και όπως ο Χριστός βγήκε έξω από τον τάφο στο φως, έτσι κι αυτός βρίσκεται στο φως, της ημέρας και της ζωής. Βλέπει και αντιλαμβάνεται τα πράγματα με την πληρότητα των «πνευματικών» αισθήσεων «καθόσον συνθαφτήκατε μαζί του στο βάπτισμα· με τον οποίο και συναναστηθήκατε διαμέσου τής πίστης τής ενέργειας του Θεού, ο οποίος τον ανέστησε από τους νεκρούς»
(Κολοσσαείς 2:12 )


ΦΩΣ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ



Ο Χριστός αναστήθηκε και κήρυξε φως: ..ότι ο Χριστός επρόκειτο να πάθει, ότι, αφού αναστήθηκε πρώτος από τους νεκρούς, πρόκειται να κηρύξει φως στον λαό και στα έθνη.( Πράξεις 26:23) Με την ανάστασή Του έδωσε σε μας ένα μήνυμα, κήρυξε:
ΤΟ ΦΩΣ ΗΡΘΕ, ΤΟ ΕΦΕΡΕ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ. Έχουμε φωτιστεί πλέον, εμείς οι πιστοί, με το φως που ο Ιησούς Χριστός ρίχνει πάνω σ’ αυτούς που Τον θέλουν. Στον τάφο είναι όλα σκοτεινά, έξω όμως στη ζωή που δίνει ο Χριστός, μπορείς να βλέπεις τα πάντα καθαρά. Μπορείς επίσης να αντιληφθείς ότι και σένα οι άνθρωποι μπορεί να σε βλέπουν διαφορετικά, γιατί είσαι πλέον φως.

Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ

Το σκοτάδι είναι από τον διάβολο, το φως όμως είναι από τον Θεό γιατί ο Θεός είναι φως. Και αυτή είναι η υπόσχεση, την οποία ακούσαμε απ' αυτόν και την αναγγέλλουμε σε σας, ότι: Ο Θεός είναι φως και σ' αυτόν δεν υπάρχει κανένα σκοτάδι.
(Α’Ιωάννου 1: 5 )


Όταν ο Θεός μας έσωσε, μας έβγαλε από την άγνοια και μας έφερε στην γνώση, μας έβγαλε από το σκοτάδι και μας έφερε στο φως, μας φώτισε με την αλήθεια και μας ελευθέρωσε. Ο ΚΥΡΙΟΣ είναι φως μου και σωτηρία μου· ποιον θα φοβηθώ;
( Ψαλμός 27:1).


Ο Χριστός έγινε σε μας σωτήρας λάμποντας το φώς και την γνώση της Σταυρικής Του θυσίας πάνω μας. Την δεχτήκαμε και σωθήκαμε .Η γνώση σώζει, η άγνοια καταστρέφει.Ο Θεός δεν θέλει το σκοτάδι στην ζωή σου, αλλά θέλει να λάμψει σ’αυτήν, να σου δείχνει και να σου αποκαλύπτει το περπάτημά σου, να σου φανερώνει την βουλή Του για σένα και τον σκοπό Του για την ζωή σου.


Ο Ιησούς, λοιπόν, μίλησε πάλι προς αυτούς, λέγοντας: Εγώ είμαι το φως τού κόσμου· όποιος ακολουθεί εμένα, δεν θα περπατήσει στο σκοτάδι, αλλά θα έχει το φως τής ζωής.(Ιωάννη 8:12)

ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ
ΦΕΡΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ

1. Η ΠΛΑΝΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΦΩΣ. Όταν φωτίζεσαι από το φως του Λόγου, λάμπει στην ζωή σου η αλήθεια, σου αποκαλύπτεται ο Λόγος και βγαίνεις από την πλάνη: Επειδή, δες, σκοτάδι θα σκεπάσει τη γη, και παχύ σκοτάδι τα έθνη· επάνω, όμως, σε σένα θα ανατείλει ο Κύριος, και η δόξα του θα φανερωθεί επάνω σου. ( Ησαΐας 60:2). Το φως του Θεού πέφτει στη ζωή σου και βλέπεις τα πάντα : Γι’ αυτό, λέει: Σήκω εσύ που κοιμάσαι, και αναστήσου από της νεκρούς, και θα σε φωτίσει ο Χριστός ( Εφεσίους 5:14 .)

Επιτρέπεις στο Πνεύμα του Θεού να έρθει στην ζωή σου και να φωτίσει τον δρόμο σου να ανοίξει τα μάτια σου και να βλέπεις τα πράγματα όπως είναι και όπως πρέπει να τα βλέπεις. Δεν θα παγιδεύεσαι σε πλάνες γιατί το Χρίσμα θα έρθει να σου καθαρίσει τα μάτια για να βλέπεις: σε συμβουλεύω να αγοράσεις από μένα χρυσάφι δοκιμασμένο από τη φωτιά, για να πλουτήσεις· και ιμάτια λευκά για να ντυθείς, και να μη φανερωθεί η ντροπή της γύμνιας σου· και να χρίσεις τα μάτια σου με κολλύριο, για να βλέπεις. (Αποκάλυψη 3:18 ).

2.ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ. Θα ξετυλίγεται μπροστά σου το θέλημα Του Θεού και ο σκοπός Του για την ζωή σου, θα βλέπεις ξεκάθαρα ποια είναι η θέση σου και ποιο είναι το θέλημά Του για σένα. Το Πνεύμα Του Θεού που σε ζωοποίησε, θα σου αποκαλύπτει και θα φωτίζει τα μάτια σου: Κράξε σε μένα, και θα σου απαντήσω, και θα σου δείξω μεγάλα και απόκρυφα πράγματα, που δεν γνωρίζεις. (Ιερεμίας 33:3).

3.ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ. Όταν ο Θεός σε ζωοποιεί με την επίσκεψη του Πνεύματός Του, το οποίο φέρνει τον Λόγο του Θεού σε σένα, τότε στέκεσαι, σηκώνεσαι είσαι ένας αναστημένος άνθρωπος, ο οποίος φωτίζεσαι από την δόξα του Κυρίου, σαν τον ήλιο που ανατέλλει σε μία σκοτεινή περιοχή. Έτσι λάμπεις και συ, ακτινοβολείς από την δόξα του Θεού, δίνεις και συ από αυτό που παίρνεις: 1 ΣΗΚΩ, φωτίζου· επειδή, το φως σου ήρθε, και η δόξα τού Κυρίου ανέτειλε επάνω σου. - 3 Και τα έθνη θάρθουν στο φως σου, και οι βασιλιάδες στη λάμψη τής ανατολής σου. (Ησαΐας 60:1/3).

ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Ο Θεός επέλεξε τον Δανιήλ και ο Δανιήλ επέλεξε τον Θεό.Ο Δανιήλ επέλεξε να μην μιανθεί από τα εδέσματα του βασιλιά (Δανιήλ 1:8) και ο Θεός επέλεξε να τον κάνει φως για τον κόσμο τόσο λαμπερό που ακόμα και οι ειδωλολάτρες βασιλείς τον αναγνώριζαν. Άκουσα πραγματικά για σένα, ότι το πνεύμα των θεών είναι μέσα σε σένα, και φως, και σύνεση, και έξοχη σοφία βρέθηκαν σε σένα. ( Δανιήλ 5:14)

Η φύση του Θεού είναι να δημιουργεί από το σκοτάδι φως. Είναι να ζητάει από τους ανθρώπους να τείνουν προς την ομοιότητά Του (καθ’ομοίωση). Όπως Αυτός είναι φως, θέλει και εμείς να είμαστε φως, θέλει να μας κάνει σαν κι Αυτόν :Τότε, το φως σου θα εκλάμψει σαν την αυγή, και η υγεία σου γρήγορα θα βλαστήσει· και η δικαιοσύνη σου θα προπορεύεται μπροστά σου· η δόξα τού Κυρίου θα είναι η οπισθοφυλακή σου.Τότε, θα κράζεις, και ο Κύριος θα απαντάει· θα φωνάζεις, και εκείνος θα λέει: Δες, νάμαι, εγώ. Αν βγάλεις από ανάμεσά σου τον ζυγό, την ανάταση του δαχτύλου, και τα μάταια λόγια·και ανοίγεις την ψυχή σου σ' εκείνον που πεινάει, και ευχαριστείς τη θλιμμένη ψυχή· τότε, το φως σου θα ανατέλλει μέσα στο σκοτάδι, και το σκοτάδι σου θα είναι σαν μεσημέρι.. ( Hσαΐας 58:8-10).

Ο Θεός σε τοποθέτησε ως φως γι’ αυτόν τον σκοτεινό κόσμο. Θέλει να είσαι στο φως Του γιατί περιμένει να λάμψεις αυτό το φως στον κόσμο. Ο Χριστός τόνισε στους μαθητές Του, όπως και σήμερα το Πνεύμα το Άγιο μας υπενθυμίζει : Εσείς είστε το φως τού κόσμου. Πόλη που κείτεται επάνω σε βουνό, δεν μπορεί να κρυφτεί.
( Ματθαίος 5:14)


neataksi.blogspot.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ......


ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ.........


1 σχόλιο:

ΑΘΗΝΑ ΛΟΥΚΙΔΗ είπε...

ΤΟ ΦΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ.

Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Ετικέτες