Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ -Υπέγραψε τη Συνθήκη της Λισαβόνας o πρόεδρος της Πολωνίας, Λεχ Κατσίνσκι - Συλλογή υπογραφών.




Υπέγραψε τη Συνθήκη της Λισαβόνας ο Κατσίνσκι

Πηγή:Α.Π.Ε. Δημιουργία:10/10/2009 2:36 μμ
Τελευταία ενημέρωση:10/10/2009 6:26 μμ

Ο πρόεδρος της Πολωνίας, Λεχ Κατσίνσκι, υπέγραψε τη Συνθήκη της Λισαβόνας κι έτσι απομένει μόνο η Τσεχική Δημοκρατία να υπογράψει.

Ο Κατσίνσκι, ένας συντηρητικός ευρωσκεπτικιστής, υπέγραψε τη Συνθήκη στη διάρκεια τελετής στο προεδρικό μέγαρο, την οποία παρακολούθησαν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Πριν από την υπογραφή, ο Κατσίνσκι επισήμανε ότι η ΕΕ παραμένει μία Ένωση, η οποία αποτελείται από κυρίαρχα κράτη και είπε ότι θα πρέπει να παραμείνει ανοιχτή σε νέα μέλη, ανάμεσά τους και σε βαλκανικές χώρες και τη Γεωργία.

Ο Τσέχος πρωθυπουργός, Γιάν Φίσερ, συνεχάρη τον Πολωνό πρόεδρο Λεχ Κατσίνσκι για την υπογραφή της Συνθήκης της Λισαβόνας. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του, ο Φίσερ ανέφερε ότι «το έγγραφο μπορεί να επικυρωθεί και από τη Δημοκρατία της Τσεχίας στο εγγύς μέλλον». Σημειώνεται ότι μετά από την υπογραφή της Συνθήκης από τον Κατσίνσκι, ο μόνος ευρωπαίος ηγέτης που δεν την έχει υπογράψει, ώστε να τεθεί σε ισχύ, είναι ο Τσέχος πρόεδρος Βάτσλαβ Κλάους.



Βάτσλαβ Κλάους....η τελευταία μας ελπίδα.Ελπίζουμε να μην υπογράψει την Ευρωσυνθήκη.


Επίσης, ο Τσέχος υπουργός για ευρωπαϊκά θέματα, Στέφαν Φούλε, συνεχάρη επίσης την Πολωνία, λέγοντας ότι ελπίζει εντός του χρόνου να υπογράψει και η χώρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες