Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΣΩΦΡΟΝΙΟ ΣΤΙΣ 23/6/2012 ΛΟΓΟΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΛΟΓΟΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ.Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΑΤΟΥΣΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ" ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΤΟΥ ΤΟΥΛΑΤΟΥ ΠΕΡΙ ΕΠΑΝΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.



Το Σάββατο στις 23/6/2012 είχαμε την ευλογία να μιλήσουμε για ακόμα μια φορά με τον πάτερ Σωφρόνιο .

Η συζήτηση ξεκίνησε με ένα γεγονός που τον λύπησε ιδιαίτερα ,και είχε να κάνει με την απάντηση που έλαβε από την ιερά σύνοδο της κρατούσης εκκλησίας σε κάποια ερωτήματα που έθεσε σχετικά με τα όσα πράττουν οι "ορθόδοξοι" Οικουμενιστές και που είναι μια από τις μεγαλύτερες αιτίες σκανδαλισμού των ορθοδόξων πιστών.

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΟΦΡΩΝΙΟΣ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΜΑΣ.......

ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΥΕΛΛΑ...... 

ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ . ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

ΒΙΝΤΕΟ - Η ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ
 ΓΕΡΟΝΤΑ ΣΩΦΡΟΝΙΟ ΣΤΙΣ 23/6/2012



ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ
 ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 28/5/2012



ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΡΟΣΟΧΗ.......


Η ΠΛΑΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΟΥΛΑΤΟΥ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ,ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΣΟΦΡΩΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΤΟΥ.......



ΒΙΝΤΕΟ - Η ΠΛΑΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΤΟΥΛΑΤΟΥ ΠΕΡΙ ΕΠΑΝΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ




ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ.......

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΟΦΡΩΝΙΟΣ - ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ - ΛΟΓΟΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ , ΛΟΓΟΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

 

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΟΥΛΑΤΟ ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ - ΜΑΓΕΙΑ - ΠΛΑΝΗ


5 σχόλια:

ANASTASIO5675 είπε...

Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ Σπυρίδωνα επέτρεψέ μου σε μία προσωπική τοποθέτηση. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αγαθότητα του Γέροντα Σοφρώνιου, την μεγάλη του αγάπη στον Χριστό και στον πάσχοντα συνάνθρωπο, αλλά στο πνευματικό ζήτημα του Πατρίου Εορτολογίου, βρίσκεται σε πλάνη.Την πραγματική Εκκλησία του Χριστού μας την αποτελεί σήμερα το μικρό ποίμνιο του πατρίου εορτολογίου.Δυστυχώς το νέο εορτολόγιο από το σχίσμα του 1924, πέρασε στην παναίρεση του οικουμενισμού σήμερα.Το σχίσμα , ούτε με αίμα μαρτυρίου συγχωρείται. Καμία συγκατάβασης στα θέματα της Πίστεως,ενότητα μόνον εν τη Αληθεία, διαφορετικά χωρισμός και πόλεμος πνευματικός.Αναστάσιος από Σέρρες, Ζωγράφος Αγιογράφος.

regula veritatis είπε...

Πολύ καλά τα λέει ο γέροντας. Ένας αγωνιστής!!! Ο λόγος του αγγίζει. η απλότητά και η αγάπη που εκπέμπει γαληνεύει την ψυχή ως ένα βάλσαμο. Θα μπορούσαμε να έχουμε κάποια βιογραφικά του πατρός;; ΘΑ επιθυμούσα να μάθω που μένει και αν δέχεται πιστούς για να μιλήσουν μαζί του δια ζώσης.
Αμανατίδης Νικόλαος, Θεσσαλονίκη nikolaos.amnt@gmail.com

ΒΟΥΚΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ είπε...

@ANASTASIO5675 Αδελφέ μου Αναστάσιε ο γέροντας Σωφρόνιος κατά την γνώμη μου δεν βρίσκεται σε καμία πλάνη. Ομολογεί πως είναι το πάτριο το σωστό εορτολόγιο και δέχεται την εκκλησία του πατρίου στην Ελλάδα και δεν λέει τις κακοδοξίες που λένε πολλοί περί άκυρων μυστηρίων ,και μάλιστα λέει και στους πιστούς να πηγαίνουνε σε εκκλησίες που λειτουργούν με το πάτριο. Βλέπει όμως ,όπως και όλοι πιστεύω που θέλουμε πραγματικά να είμαστε ειλικρινής και την άσχημη κατάσταση με τις παρατάξεις και με τις κακοδοξίες που εκτοξεύονται με ελαφρά την καρδία από ορθοδόξους κληρικούς και λαϊκούς μέσα στην εκκλησία του πατρίου που εδώ και περίπου 90 χρόνια αγωνίζονται να κρατήσουν την Ορθοδοξία . Η πλάνη έχει διάφορες μορφές και δυστυχώς υπάρχει και από την μία μεριά και από την άλλη . Η ταπεινή μου γνώμη είναι πως χρειάζεται πολύ διάκριση και προσοχή πριν βγάλουμε κάποια πορίσματα. Δεν ξέρω αν έχεις δει και ένα βίντεο που τραβήξαμε περίπου ένα πιο πριν. http://youtu.be/wex4r-TOWdY . Ομολογεί την πάσα αλήθεια και επιθυμεί να ενωθούνε οι χριστιανοί όλοι εν αληθεία και όχι όπως θέλουνε οι προδότες της πίστεως Οικουμενιστές. Επιστροφή στο πάτριο εορτολόγιο και στην παράδοση της εκκλησίας μας.

Αμήν . Γένοιτο.

Με εκτίμηση . Βούκαλης Σπυρίδων.

ANASTASIO5675 είπε...

H Eκκλησία μας λέγει, [ ο κοινωνόν τοις ακοινωνήτοις, ακοινώνητος έστε ] ,δηλ. όποιος έχει κοινωνία με ακοινώνητους, είναι και αυτός ακοινώνητος ,δυστυχως αδελφέ μου η κρατική εκκλησία ευρίσκεται πλήρως στο άρμα του Οικουμενισμού και όποιος την ακολουθεί από οποιαδήποτε θέση, έχει και τις ανάλογες ευθύνες του. Ο Οικουμενισμός είναι η μεγαλυτέρα αίρεση όλων των εποχών, τον οποίο και πολεμούμε, όχι εκ των έσω, μέχρις εσχάτων . Το να λες το παλαιό είναι το σωστό, αλλά εγώ ακολουθώ το νέο, ή ακόμη χειρότερα ,σαν τους νερόβραστους Αγιορείτες μνημονευτές και με τα δύο, ανάλογα που βρίσκονται κάθε φορά, είναι πλάνη δαιμονική αδελφέ μου και είμαι σίγουρος ότι προσωπικά το αντιλαμβάνεσαι. Το παλαιό εορτολόγιο, η πραγματική Εκκλησία του Χριστού μας και βέβαια πάσχει από έλλειψη ενότητας , [εδώ πρέπει να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας, π.χ. γιατί ακολουθείς μόνο την Ι.Σύνοδο κ.κ. Καλλινίκου, δεν το γνωρίζω, αλλά αυτό αντιλαμβάνομαι, υπάρχει ζήτημα Πίστεως,ΝΑΙ να γίνει και να τον αποδεχθούμε τον χωρισμό,διαφορετικά όχι. ], αλλά κρατεί τις παραδόσεις των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας. Πλάνη υπάρχει μόνο στην κρατική εκκλησία,στο ζήτημα της Πίστεως, όχι στο Πάτριο εορτολόγιο αδελφέ, η στο πάτριο είναι μόνο στην έλλειψη εν Χριστώ αγάπης και αφορά τον προσωπικό βίο, δεν είναι θέμα Ορθότητα Πίστεως. Η ομολογία μίας πραγματικότητας , ότι το παλαιό είναι το σωστό, δεν σε απαλάσει από την υποχρέωση να το κάνεις και στην πράξη, δηλαδή να το ακολουθήσεις. Λόγος και Πράξη αδελφέ μου, αυτό θέλει και ο Θεός από εμάς,ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ,ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, σαν τον πρώην Μουσουλμάνο που μαρτύρησε στην Τυνησία πρόσφατα, με αποκεφαλισμό. Εμεις καταδικάζουμε την αμαρτία και την αίρεση , όχι τον αμαρτωλώ και αιρετικό, διότι η κρίση είναι του Θεού. Σήμερα η εκκλησία των παραδόσεων ,είναι η πραγματική Εκκλησία του Χριστού μας, αύριο θα είναι οι ασφράγιστοι ,μάρτυρες του Χριστού μας. Το σήμερα όμως μόνο μας ανήκει κατά χάριν Θεού, το αύριο όχι. Η ένστασης μου, αφορά μόνο στο ζήτημα της Πίστεως, Πατρίου και Νέου Εορτολογίου[Παπικού ] και σε τίποτε άλλο .Ο εν Χριστώ αδελφός Αναστάσιος.

46sotos είπε...

αν ακουσες καλα τον γεροντα σωφρονιο αναστασιε το λεει καθαρα!οσοι κυρρητουν γυμνη την κεφαλη γινονται αιρετικοι και δεν εχουν χαρη τα μυστηρια τους συμφωνα με τους ιερους κανονες και τους αγιους προ συνοδικως.απλα η συνοδος ερχεται απλα να βαλει την σφραγιδα.δεν ξερω αν το ακουσες,απλα ο σπυριδων εβαλε σαν παραδειγμα το νεο.περι βιου αμαρτηματα λεει ο γεροντας τελει ο θεος ο ιδιος το μυστηριο αλλα οταν κυρρησει αιρεση δεν τελειται το μυστηριο.ακομα λεει ο γεροντας οτι 7 ειναι οι αγιες οικουμενικες συνοδοι και η ογδοη θα ειναι λυστρικη και του διαβολου.δεν καταλαβα ποιο ειναι το προβλημα σου και τι δεν εχεις καταλαβει.ολα τα λεει καλα ο γεροντας.οσο για τις παραταξεις πολλοι κανουν αποτειχιση και απο αυτες διοτι οταν ειναι πολλα κομματιασματα ειναι σχισματα .και οπως λενε οι αγιοι το σχισμα ειναι χειροτερο απο την αιρεση,και οποιος κανει σχισμα ουτε με αιμα μαρτυριου δεν ξεπλενεται.ειτε σχισμα ειτε αιρεση ειναι το ιδιο πραγμα.ουτε ο σχισματικος ουτε ο αιρετικος μπορει να τελεσει εγκυρα μυστηρια!ολες οι συνοδοι και οι παραταξεις δεν ξερω αν το εχεις μαθει το νεο το λεει μονο σχισματικο και οτι εχουν εγκυρα μυστηρια.αν θελεις ενα το εξακριβωσεις και εσυ.ενα αλλο θεμα που λενε οι παραταξεις λενε οτι ηλεκτρονικες καρτες ,αμκα κια ολα αυτα δεν ειναι τιποτα.εχουν βγαλει και εγκυκλιο.πολλοι επισης εχουν αποτειχιστει γιατι ακομα ολες οι παραταξεις κρατανε χωρισμενο το ποιμνιο εσκεμμενα.αυτα ολα ειναι εργα του διαβολου και οσοι τα κανουν ειναι εργατες του διαβολου.προσεχε λιγο με τις συνοδους,μπορει και αυτοι να εξυπηρετουν συμφεροντα σκοτεινα.αν ηταν του χριστου θα επετρεπαν να ειναι χωρισμενο το ποιμνιο τους?αυτο σημαινει οτι δεν νοιαζονται για το ποιμνιο.ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Ετικέτες