Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ....ΗΛΙΑΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΑΔΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΕΞΑΣΘΕΝΗΜΕΝΟ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ - ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ - ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ - ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΙΩΑΝΝΗ

ΗΛΙΑΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ ΗΛΙΑΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ 700-800 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ..




ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΕΙΠΣΤΗΜΟΝΕΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΘΑ ΠΙΚΑΡΕΙ , ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΤΟΥ , ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2013.....


 

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ , ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΕΞΑΣΘΕΝΕΙ.....

ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ KAI ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ....

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ - ΜΕΤΑΝΟΙΑ


Αποκάλυψη Ιωάννη
Κεφάλαιο 16

8 Καὶ ὁ τέταρτος ἐξέχεε τὴν φιάλην αὐτοῦ ἐπὶ τὸν ἥλιον· καὶ ἐδόθη αὐτῷ καυματίσαι ἐν πυρί τοὺς ἀνθρώπους. 9 καὶ ἐκαυματίσθησαν οἱ ἄνθρωποι καῦμα μέγα, καὶ ἐβλασφήμησαν οἱ ἄνθρωποι τὸ ὄνομα τοῦ Θεοῦ τοῦ ἔχοντος ἐξουσίαν ἐπὶ τὰς πληγὰς ταύτας, καὶ οὐ μετενόησαν δοῦναι αὐτῷ δόξαν.





ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ.....

 

Ηλιακός κύκλος δραστηριότητας



Πολυπλοκο θεμα για οσους δεν ασχολουνται με το ηλιο. Θα κανουμε μια προσπαθεια να το εξηγησουμε.

Ενας ηλιακος κυκλος πλεον ολοκληρωνεται σε 22 χρονια και οχι σε 11. Ο λογος ειναι η αντιστροφη της πολικοτητας τον δευτερο 11ετη κυκλο.


Ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη.

Καταρχην παρατηρηστε το διαγραμμα πεταλουδας την 22ετια 1943 - 1966 για παραδειγμα στο παρακατω σχεδιαγραμμα. Το σχεδιαγραμμα αναφερει τα δυο ημισφαιρια του ηλιου, τις μοιρες απο τον ισημερινο και την πολικοτητα των κηλιδων. Οι κουκιδες στο διαγραμμα ειναι οι ηλιακες κηλιδες.

(κλικ για μεγέθυνση)


Ειμαστε λοιπον στην χρονολογια 1944 οπου οι ηλιακες κηλιδες εχουν κλεισει μια περιοδο 22 ετων. 
 
Εχουμε εκει ηλιακο ελαχιστο. Δειτε το βελος στο σχεδιο λιγους μηνες μετα το 1944.
 
Πως καταλαβαινουμε οτι τελειωνει η περιοδος.

α) Οι κηλιδες εμφανιζονται αραια η δεν εχουμε κηλιδες.
 
β) Εμφανιζονται με την πολικοτητα Β oι κηλιδες βαση του μαγνητογραματος.
 
γ) Εμφανιζονται κοντα στον ηλιακο ισημερινο δηλαδη μεταξυ +15 μοιρων και -15 μοιρων στο κυκλικο σχεδιο του ηλιου.

Απο αυτο καταλαβαινουμε οτι ενας 22ετης κυκλος κλεινει.

Οταν λοιπον δουμε ηλιακες κηλιδες και σχηματιζονται μεταξυ σχεδον 35 μοιρων και πανω στα ημισφαιρια του ηλιου η οι κηλιδες εμφανιζονται με την πολικοτητα Α του μαγνητογραματος (δηλαδη αντιθετη) τοτε καταλαβαινουμε οτι εχουμε μπει σε νεο ηλιακο 22ετη κυκλο.

Περνωντας τα χρονια παρατηρουμαι οτι οι κηλιδες ενω εμφανιζονταν σχεδον κοντα στις 35 μοιρες και πανω στο βορειο η το νοτιο ημισφαιριο, τωρα παρατηρουμαι οτι το συνολο τους μειωνει τις μοιρες και μαζευετε προς τον ισημερινο του ηλιου. Το σημειο που παρατηρειται η μεγαλυτερη ενταση εμφανισης κηλιδων λεγετε ηλιακο μεγιστο.

Εφοσον οι κηλιδες φθασουν στο ηλιακο μεγιστο απο κει και περα παρατηρουμαι σταδιακη μειωση στην εμφανιση τους  ενω συνεχιζουν να συγκλινουν προς τον ισημερινο του ηλιου. Οταν φθασουμε σε 11ετες ηλιακο ελαχιστο βλεπουμε τις κηλιδες να ειναι πολυ αραια εμφανιζομενες να εχουν την πολικοτητα Α και να βγαινουν κοντα στον ισημερινο σε πλατος +-15 μοιρων.

Τωρα εαν παρατηρησουμε κηλιδες να εμφανιζοντε κοντα στις 35 μοιρες και πανω στον δισκο αλλα και να εχουν την πολικοτητα Β αντι για Α που ειχαν αυτο σημαινει οτι εχου μπει στην δευτερη 11ετια. Μπαινουμε δηλαδη σε κυκλο αντιστροφης πολικοτητας.

Συνεχιζει λοιπον η αυξηση των κηλιδων με πολικοτητα Β στο σχεδιο και φθανει στο ηλιακο μεγιστο οπως βλεπετε στο διαγραμμα πεταλουδας. Απο κει και περα εχουμε φθινουσα πορεια των κηλιδων και συγλιση στον ισημερινο φθανοντας στο ηλιακο ελαχιστο της 22ετιας οπου ολοκληρωνετε ενας πληρης ηλιακος κυκλος.

(κλικ για μεγέθυνση)

Εδω βλεπουμε το μαγνητογραμα των κηλιδων του ΓΕΝΑΡΗ και του ΜΑΡΤΗ που ειπαμε πιο πανω.

Η καθημερινη κατασταση πολικοτητας των μαγνητικων πεδιων βρισκεται διαμεσω του μαγνητογραφηματος του ηλιου.
iliaki-kataigida_400

Τη στιγμή που η ανθρωπότητα προσπαθεί να βρει τρόπους να προφυλαχτεί, να αντιμετωπίσει, αλλά και αν είναι δυνατόν να προβλέψει σεισμούς και τυφώνες που δεν έχουν προηγούμενο σε ισχύ και σφοδρότητα, επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο ήλιος είναι το ίδιο επικίνδυνος, καθώς προβλέπουν ότι το 2013 θα πλήξει τη γη μία ηλιακή καταιγίδα τεραστίων διαστάσεων.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, επιστήμονες της Nasa πιστεύουν ότι η Γη θα πληγεί από άνευ προηγουμένου επίπεδα μαγνητικής ενέργειας που προκαλούν οι ηλιακές εκρήξεις, αφού πρώτα η Ήλιος ξυπνήσει από «βαθύ λήθαργο» κάποια στιγμή το 2013.

Όπως προειδοποιεί η Nasa, οι επιπτώσεις ενός τέτοιου φαινομένου θα ήταν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος και παράλυση των τηλεπικοινωνιών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα εθνικά δίκτυα ενέργειας θα μπορούσαν να υπερθερμανθούν, ενώ ηλεκτρονικά είδη, συσκευές πλοήγησης και μεγάλοι δορυφόροι θα μπορούσαν να σταματήσουν να λειτουργούν. Σημαντικές θα ήταν και οι διαταραχές στις παγκόσμιες αερομεταφορές. Όλα αυτά, στην περίπτωση που η ήλιος φτάσει στο μέγιστο της ισχύος του σε λίγα χρόνια.

Όπως αναφέρει η καναδική έκδοση του Discovery Channel, αν η ιδέα μίας ηλιακής καταιγίδας ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ίσως πρέπει να αναλογιστούμε ότι μία μόνο μεγάλη ηλιακή έκλαμψη έχει πάνω από 1 εκατ. φορές περισσότερη ενέργεια από το μεγαλύτερο δυνατό σεισμό, σύμφωνα με το Space.com.

Ποιες όμως είναι οι επιπτώσεις ενός τέτοιου φαινομένου; Η τελευταία μεγάλη ηλιακή καταιγίδα σημειώθηκε πριν από 145 χρόνια. Ωστόσο, η καταιγίδα του 1859 δεν προσφέρει πολλά καθώς η εξάρτησή μας από τα δορυφορικά συστήματα είναι σχετικά πρόσφατη.



Η ηλιακή καταιγίδα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορεί να προκαλέσει ζημιές πολλών δισεκατομμυρίων καθώς και καταστροφικά προβλήματα για τις κυβερνήσεις, σε επίπεδο ασφάλειας, νοσοκομειακού εξοπλισμού, τραπεζικών συστημάτων και πολλών άλλων.

«Γνωρίζουμε ότι έρχεται όμως δεν ξέρουμε πόσο άσχημα θα είναι τα πράγματα», δήλωσε ο Dr. Richard Fisher, διευθυντής του τμήματος ηλιακής φυσικής της Nasa, στη Daily Telegraph.

«Θα διαταράξει τηλεπικοινωνίες, δορυφόρους, αεροπορικά ταξίδια, τράπεζες, υπολογιστές, ότι είναι ηλεκτρονικό. Θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα για την ανθρωπότητα», πρόσθεσε. «Μεγάλες περιοχές θα μείνουν χωρίς ηλεκτρική ενέργεια και θα είναι πολύ δύσκολο να αποκατασταθούν οι ζημιές. Οι ηλιακές εκρήξεις μεταβάλλουν το μαγνητικό πεδίο της γης πολύ γρήγορα σαν κεραυνός».

Κάθε 22 χρόνια, συνεχίσει ο Fischer, ο κύκλος της μαγνητικής ενέργειας του Ήλιου κορυφώνεται ενώ ο αριθμός των ηλιακών εκρήξεων φτάνει στο μέγιστο κάθε 11 χρόνια. Τα δύο αυτά γεγονότα συνδυάζονται το 2013 παράγοντας τεράστια επίπεδα ραδιενέργειας.

Ωστόσο το πιο πιθανό σενάριο για τον, επί 20 χρόνια επιστήμονα της Nasa, Dr. Fischer είναι μεγάλες περιοχές όπως η Κ. Ευρώπη και η Μ. Βρετανία να έχουν «εύθραυστα» δίκτυα ενέργειας και να μείνουν χωρίς ρεύμα και ηλεκτρονικά συστήματα για πολλές ώρες.



ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ....

PHIL SCHNIEDER - ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ - ΔΑΙΜΟΝΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ 
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΧΗ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ




ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ.....

Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ..... Η ΗΛΙΑΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες