Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΡΩΣΟΥΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 90% ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.


Οι φιλορώσοι ανακοίνωσαν ότι επικράτησαν στα δημοψηφίσματα που διοργανώθηκαν στην ανατολική Ουκρανία. Το αποτέλεσμα για κάποιους ερμηνεύεται ως ανεξαρτησία της περιοχής και για κάποιους άλλους οδηγεί στην ενδεχόμενη ένωση με τη Ρωσία. 

«Το 89% ψήφισε υπέρ» ανέφερε ο επικεφαλής της αυτονομιστικής εκλογικής επιτροπής στο Ντόνετσκ, Ρομάν Λιάγκιν, μιλώντας τηλεφωνικά, όταν ρωτήθηκε για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. «Απαιτούμε το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και θα το κατακτήσουμε» είπε επίσης ο Λιάγκιν σημειώνοντας ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος σήμαινε ότι οι προγραμματισμένες για τις 25 Μαΐου προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας δεν θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή του Ντόνετσκ

Από την δική τους πλευρά οι αυτονομιστές στο Λουγκάνσκ την άλλη περιοχή όπου επίσης διεξήχθη δημοψήφισμα ανέφεραν ότι μόνο ένα ποσοστό 5% καταψήφισε την πρόταση για την απόσχιση από την Ουκρανία. 

Το υπουργείο Εσωτερικών στο Κίεβο χαρακτήρισε πάντως τα δημοψηφίσματα στις ανατολικές περιοχές της χώρας παράνομα και είπε ότι τα ψηφοδέλτια είναι «εμποτισμένα με αίμα». 


ΠΗΓH : http://www.naftemporiki.gr/story/805771/oukrania-yper-tis-aneksartisias-tou-ntonetsk-89-oson-psifisan


ΟΙ ΦΙΛΟΡΩΣΟΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ.......


ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ....

ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.... 

ΟΥΤΕ ΤΩΝ Η.Π.Α......

ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΑΝΑΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ.



ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.......


Αντίδραση από Κίεβο, ΗΠΑ, ΕΕ 


Το Κίεβο, χαρακτήρισε τα σημερινά δημοψηφίσματα «μία απόπειρα συγκάλυψης εγκλημάτων». «(Τα δημοψηφίσματα) δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία εκστρατεία ενημέρωσης για τη συγκάλυψη εγκλημάτων. Κανένας δεν αποκαλεί δημοψήφισμα αυτό που διενεργείται στο Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ», δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου του ουκρανού προέδρου Σεργκέι Πασίνσκι. Ο ίδιος είπε σε πολλά σημεία της περιοχής δεν διεξάγεται ψηφοφορία και χαρακτήρισε το όποιο αποτέλεσμα παράνομο. 

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή του το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών αποκαλεί τα σημερινά δημοψηφίσματα «εγκληματική φάρσα» υποστηριζόμενη από το Κρεμλίνο. «Οι οργανωτές αυτής της εγκληματικής φάρσας παραβίασαν το Σύνταγμα και τον ουκρανικό νόμο. 

Το Κρεμλίνο εμπνεύστηκε, οργάνωσε και χρηματοδότησε το δημοψήφισμα της 11ης Μαϊου, το οποίο δεν έχει καμία νομική αξία, ενώ δεν θα έχει και καμία νομική συνέπεια για την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» αναφέρει η ανακοίνωση. 


Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους, επανέλαβαν ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα των δημοψηφισμάτων τονίζοντας ότι «είναι παράνομα με βάση την ουκρανική νομοθεσία και αποτελούν μια απόπειρα πρόκλησης διχασμού και ταραχών». 


Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία διεμήνυσε ότι δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των «υποτιθέμενων δημοψηφισμάτων». «Τα υποτιθέμενα δημοψηφίσματα είναι παράνομα και δε θα αναγνωρίσουμε τα αποτελέσματά τους», σημείωσε η Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, εκπρόσωπος της επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Άστον. «Αυτοί που τα διοργάνωσαν δεν έχουν δημοκρατική νομιμότητα και η διοργάνωσή τους είναι αντίθετη με τους στόχους της κοινής διακήρυξης της Γενεύης για την άμβλυνση της έντασης», πρόσθεσε. 

Την αντίδρασή του εξέφρασε και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ από το Μπακού, ο οποίος χαρακτήρισε τιποτένια και άκυρα τα δημοψηφίσματα στην ανατολική Ουκρανία, τονίζοντας ότι «αξία θα έχουν μόνο οι εκλογές της 25ης Μαΐου». 


Μολονότι τα δημοψηφίσματα έχουν χαρακτηριστεί παράνομα από τη διεθνή κοινότητα και παρά την έκκληση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την αναβολή τους, αλλά και την προειδοποίηση του μεταβατικού προέδρου της Ουκρανίας ότι οι περιοχές οδηγούνται στην καταστροφή, οι αυτονομιστές αποφάσισαν να προχωρήσουν κανονικά στη διεξαγωγή, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στην απόσχιση, όπως συνέβη στην περίπτωση της Κριμαία.


ΠΗΓH : http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64005419 


EN ANAMONH ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ.......


ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ.....


ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΞΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ H ΑΠΕΙΛΗ ΕΝΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ,ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΤΑ ΦΙΛΟΡΩΣΩΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΩΝ ΜΕ 5 ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΛΑΒΙΑΝΣΚ - ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ : ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες