Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ 42ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ.......Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ , ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ,ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΥΧΙΚΟ ΜΑΣ ΘΑΝΑΤΟ - ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ - ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΕΛΛΗΝΟΚΡΑΤΟΥΣΑ.


TΡΑΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ 42ΧΡΟΝΟΥ ΑΝΕΡΓΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΝΑ ΖΕΙ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ – ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ – ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ – ΣΚΛΗΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ.

Με το αίμα πλέον στα χέρια χιλιάδων Ελλήνων που αποφάσισαν να δώσουν τέλος στη ζωή τους πνιγμένοι στην έσχατη απόγνωση, βρίσκονται όχι μόνο ο Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης και οι συν αυτοίς, αλλά και τα απανταχού ελεεινά ”δημοσιογραφικά” ενεργούμενα που -πάντα με το αζημίωτο- δεν παύουν να εκθειάζουν το έργο τους και να χειραγωγούν την κοινή γνώμη.

Σε όλους αυτούς αφιερώνεται τούτη η τραγική φωτογραφία, και ας γίνει η Ερινύα που θα τους κυνηγά σε όλη την άθλια ζωή τους, είτε αυτή τελειώσει σε κάποια βίλα της Λατινικής Αμερικής είτε σε κάποιο κελί φυλακής. Γιατί άλλη οδός δεν προβλέπεται για όλους αυτούς να υπάρξει. 

Η ίδια φωτογραφία επίσης αφιερώνεται και σε όλους τους ψηφοφόρους τους, που, παρ’ ότι είχαν ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΝΩΣΗ περί του ποιούς ανεβάζουν στην εξουσία, το έκαναν ελπίζοντας πως ίσως έτσι, με κάποιο τρόπο, “αυτοί τουλάχιστον θα σωθούν”. 

 “Δεν αντέχω άλλο. Δεν έχω δουλειά εδώ και καιρό. Δεν μπορώ να τρώω κάθε μέρα μακαρόνια και φασόλια. Δεν αντέχω να ζω σαν ζητιάνος και να πηγαίνω να με ταΐζει η Εκκλησία. Δεν έχω ούτε ένα ευρώ για τσιγάρα. Συγνώμη γι’ αυτό που κάνω. Δεν υπάρχει ελπίδα”. Αυτές ήταν οι λίγες λέξεις μέσα από τις οποίες είπε τα πάντα ο 42χρονος άνδρας από τη συμπρωτεύουσα, που μη αντέχοντας πλέον μια ζωή που γι’ αυτόν είχε γίνει απόλυτο μαρτύριο, έβαλε μια θηλιά στον λαιμό του και απαγχονίστηκε μέσα στο διαμέρισμά του, σε συνοικία της ανατολικής Θεσσαλονίκης. 

Ο άτυχος άνδρας ήταν διαζευγμένος, πατέρας ενός 13χρονου κοριτσιού για το οποίο ένιωθε φρικτές τύψεις καθώς δεν μπορούσε να του προσφέρει απολύτως τίποτε. Οδηγός στο επάγγελμα, έψαχνε για δουλειά τουλάχιστον επί έξι μήνες αλλά ήταν αδύνατον να βρει, ωστόσο για τον ίδιο, το να ζει αναξιοπρεπώς όπως περιγράφει στο ιδιόχειρό του σημείωμα, δεν ήταν κάτι που μπορούσε να το διαχειριστεί και τελικά και να το αντέξει. 

 http://www.makeleio.gr/?p=135127


@Σχολιασμός από ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ :


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ "SUCCESS STORY".......

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΕΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ , ΑΝΤΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΣΤΟ ΚΗΝΥΓΙ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ, ΠΟΥ ΤΟ 2009 ΕΡΙΞΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ , ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ . ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ.

ΤΙ ΔΗΛΩΝΕ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ......


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ......


ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ. ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ,ΧΩΡΙΣ ΒΟΜΒΕΣ ΚΑΙ ΘΟΡΥΒΟ…….ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΣΟΥ. 

ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ , ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΗΣΥΧΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ , Η ΑΝ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΙΧΝΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΑΥΤΕΣ. 

KAI ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ

ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ , ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟΠΟ. ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ , ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΝΑ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ. 

ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ , ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΖΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ,ΤΟ ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ

Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΝ ΠΛΗΓΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ

Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ , ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΨΥΧΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ.......


ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....

Από την σελίδα βιβλιοθήκη "ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΝΗΤΟΣ"
για την θέση της ορθοδόξου εκκλησίας σχετικά με την αυτοκτονία..


Η Ορθόδοξη Εκκλησία 

Η χριστιανική διδασκαλία θεωρεί την αυτοκτονία ως ένα από τα μεγαλύτερα αμαρτήματα, η δε Ορθόδοξη Εκκλησία στηριζόμενη στην 'Αγια Γραφή και στην Ιερά Παράδοση θεωρεί την αυτοκτονία ως έγκλημα εναντίον της ιερότητας της ανθρώπινης ζωής και ως κλονισμό και απώλεια της πίστεως και της ελπίδας του αυτόχειρα προς τον Θεό. Κατά την Καινή Διαθήκη ο άνθρωπος τη ζωή δεν την έχει από τον εαυτό του, αλλά την έλαβε ως δώρο από τον Θεό και ως δώρο του Θεού οφείλει να την εκτιμά και ανάλογα με τον σκοπό της πρέπει να την μεταχειρίζεται. 

«Οὐδείς γάρ ἡμῶν ἑαντῷ ζῇ καί οὐδείς ἑαυτῷ ἀποθνήσκει. Ἐάν τε γάρ ζῶμεν, τῷ Κυρίω ζῶμεν ἐάν τε ἀποθνήσκωμεν, τῶ Κυρίω ἀποθνήσκωμεν. Ἐάν τε ζῶμεν ἐάν τε ἀποθνήσκωμεν, τοῦ Κυρίου ἐσμέν » ( Ρωμ. ιδ', 7 - 8). Δηλαδή «κανείς από μας δεν ζει για τον εαυτό του και κανείς δεν πεθαίνει για τον εαυτό τον, διότι, εάν ζούμε, ζούμε για τον Κύριο, και εάν πεθαίνομε, πεθαίνομε για τον Κύριο. Είτε λοιπόν ζούμε είτε πεθαίνουμε ανήκουμε στον Κύριο, στον όποιο ανήκει η ζωή μας» και μόνος Εκείνος έχει απόλυτη κυριότητα επάνω σε αυτή, αφού Αυτός μας εξαγόρασε εκ της κατάρας του Νόμου και μάλιστα με το μεγάλο τίμημα της ίδιας της ζωής Του: «οὐκ ἐστέ ἑαυτῶν, ἠγοράσθητε γάρ τιμῆς » (Α' Κορινθ. στ', 19). Κάθε ένας δε, ο οποίος οικειοθελώς καταστρέφει την ζωή του γιατί ακρίτως κρίνει ότι τη βρίσκει αφόρητη, οικειοποιείται δικαιώματα του Θεού και τα παραβιάζει μάλιστα κατάφορα, και ασεβεί προς τον Θεό, γι' αυτό και θεωρείται ασυγχώρητος

Η ζωή, ως δώρο του Θεού, έχει συγκεκριμένο και υψηλό μάλιστα σκοπό, αφού ο Θεός τίποτε δεν έκαμε και δεν κάνει χωρίς σκοπό. Και είναι ο σκοπός της ζωής του ανθρώπου, του κάθε ανθρώπου, σύμφωνα προς τη χριστιανική διδασκαλία, η πνευματική τελείωση του ανθρώπου, δηλαδή, η αγιότητα, η όποια θα έχει ως τελική επιβράβευση τη Βασιλεία των Ουρανών. 

Η ορθή πίστη, η συνειδητή συμμετοχή στα Μυστήρια της Εκκλησίας και η τήρηση των εντολών του Θεού οδηγούν τον άνθρωπο στην απαλλαγή από τα πάθη και εν συνεχεία στην ένωση με τον Θεό, στην κατά χάρη δηλαδή, θέωσή του, δια της μετοχής στις άκτιστες ενέργειες του Τριαδικού Θεού

Και αυτόν τον σκοπό ο άνθρωπος, ως παιδί του Θεού και « υἱός τῆς Βασιλείας Αὐτοῦ » ( Ματθ. η', 12), οφείλει να υπηρετεί 
«περιπατῶν ἀξίως τῆς κλήσεως ἧς ἐκλήθη» ( Έφεσ. δ', 1) πάντοτε 
( Γαλάτ. δ', 19), σκοπό, τον οποίο παραβι «ἄχρις οὗ μορφωθῇ Χριστός ἐν αὐτῷ» άζει κατάφορα και ματαιώνει η πρόωρη και με βίαιο τρόπο έξοδος από αυτή τη ζωή, δηλαδή η αυτοκτονία η αυτοχειρία. 

Ο όλος άνθρωπος, ο όποιος αποτελείται από σώμα και ψυχή, έχει για τον Θεό μεγάλη αξία, διότι είναι ναός του ίδιου του Θεού «ὑμεῖς γάρ ναός Θεοῦ ἐστε ζῶντος» (Β' Κορινθ. στ', 16) και εφ ' όσον είμαστε ναός του Θεού, είμαστε και κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος «ὅτι ναός Θεοῦ ἐστε καί τό Πνεῦμα τοῦ Θεοῦ οἰκεῖ ἐν ὑμῖν » (Α' Κορινθ. γ', 17). Γι' αυτό και από αυτή τη σκοπιά της χριστιανικής πίστεως και διδασκαλίας η Εκκλησία καταδικάζει διπλά την αυτοκτονία, από τη μια μεριά ως ασέβεια και επανάσταση κατά του Θεού , και από την άλλη ως φθορά και καταστροφή του ναού του Θεού, και την χαρακτηρίζει και την κολάζει ως θανάσιμο αμάρτημα, όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Απόστολος Παύλος: « εἴ τις τόν ναόν τοῦ Θεοῦ φθείρει, φθερεῖ τούτον ὁ Θεός- ὁ γάρ ναός τοῦ Θεοῦ ἅγιός ἐστιν, οἵτινές ἐστε ὑμεῖς » (Α' Κορινθ. γ', 17). 5. 

Αυστηρές πνευματικές ποινές - επιτίμια 

Η συνείδηση της Εκκλησίας κατέταξε την αυτοκτονία στα θανάσιμα και φοβερά πνευματικά παραπτώματα και γι' αυτό καθιέρωσε και αυστηρές πνευματικές ποινές - επιτίμια για τους αυτοκτονούντας, για να τονίσει έτσι την ανάγκη σεβασμού της ιερότητας και της αξίας της ανθρώπινης ζωής. Επομένως, ο χριστιανός άνθρωπος και ιδιαίτερα ο Ορθόδοξος, δεν μπορεί να διαθέτει κατ' αρεσκείαν το σώμα του. Γνωρίζοντας μάλιστα τον αληθινό σκοπό της ζωής του, όπως σημειώθηκε παραπάνω είναι η κατά χάρη θέωσή του, κανένα πάθημα ή πλημμέλημα δεν μπορεί να τον οδηγήσει στην απόγνωση και την απελπισία. Ο χριστιανός άνθρωπος γνωρίζει και πιστεύει ότι οφείλει να υπομείνει αγόγγυστα τις δυσκολίες και τις πικρές καταστάσεις αυτής της ζωής, ως επιτρεπόμενες από τον Θεό, για το πνευματικό μας συμφέρον. Και ακόμη, ο χριστιανός άνθρωπος γνωρίζει πως κανένα αμάρτημα δεν είναι τέτοιο και τόσο βαρύ (πλην της αυτοκτονίας, η οποία γίνεται εν συνειδήσει και εν επιγνώσει ), το όποιο να μη συγχωρεί ο Θεός (π.χ. το παράδειγμα του προδότη Ιούδα). 

 Η Εκκλησία απορρίπτει την άνευ θελήσεως του Θεού διακοπή της ζωής γι' αυτό και απαγορεύει οποιαδήποτε εκκλησιαστική Ακολουθία και Τελετή (Κηδεία, Ταφή σε Κοιμητήριο πιστών, Μνημόσυνο, Τρισάγιο, Θεία Λειτουργία) για αυτούς που αυτοκτονούν, γιατί με την πράξη τους αυτή, σύμφωνα με τα όσα αναφέραμε πιο πάνω, πρόσβαλαν τη θεία δωρεά της ζωής και αποκόπηκαν από το σώμα της Εκκλησίας. Αιτία δηλαδή της απαγορεύσεως της εκκλησιαστικής κηδεύσεως είναι το μέγεθος του αμαρτήματος, το όποιο διαπράττεται από τον αυτόχειρα που αποστερεί έτσι τον εαυτό του από τη ζωή, το θείο αυτό δώρο, και καταδικάζει τον εαυτό του στον δι ' αυτοχειρίας θάνατο, πράξη την οποία ούτε οργή, ούτε φτώχεια, ούτε θλίψη, ούτε διάψευση ελπίδων, ούτε δειλία, ούτε οποιαδήποτε άλλη αποκαρτέρηση μπορεί να δικαιολογήσει. «Οὐκ ἄξια τά παθήματα τοῦ νῦν καιροῦ πρός τήν μέλλονσαν δόξαν ἀποκαλυφθῆναι.. τίς ἡμᾶς χωρίσει ἀπό τῆς ἀγάπης τοῦ Χριστοῦ ; θλίψις ἡ στενοχώρια ἤ διωγμός ἤ λιμός ἤ γυμνότης ἤ κίνδυνος ἤ μάχαιρα.. ἀλλ ' ἐν τούτοις πᾶσιν ὑπερνικῶμεν διά τοῦ ἀγαπήσαντος ἡμᾶς - πέπεισμαι γάρ ὅτι οὔτε θάνατος οὔτε ζωή οὔτε ἄγγελοι οὔτε ἐνεστῶτα οὔτε μέλλοντα οὔτε ὕψωμα οὔτε βάθος οὔτε τις κτίσις ἑτέρα δυνήσεται ἡμᾶς χωρίσαι ἀπό τῆς ἀγάπης τοῦ Θεοῦ τῆς ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ τῷ Κυρίῷ ἡμῶν » ( Ρώμ ­. η', 18 - 39). 

Μόνο όσοι δεν πιστεύουν στον Θεό μπορεί να επιδοκι­μάζουν την αυτοκτονία ως ηρωική πράξη και πιθανόν να επαινούν τη βίαιη έξοδο από αυτή τη ζωή, όταν κρίνουν πως κανένα καλό δεν τους δίνει η ζωή τους. Όμως, οι Χριστιανοί πιστεύοντες στο Θεό και στην αθανασία της ψυχής σε καμμιά τραγική περίπτωση οικονομική, κοινωνική, ηθική κ.λπ. και σέ καμμία αδυσώπητη κατάσταση δεν θα οπλίσουν το χέρι τους για να θέσουν βίαιο τέλος στη ζωή τους για δήθεν απελευθέρωση, γιατί αυτό είναι δειλία. Στην πραγματικότητα, η αυτοκτονία είναι η έσχατη έκφραση άκρατου εγωισμού και αμετανοησίας. 

Ο πιστός χριστιανός δεν απελπίζεται, δεν χάνει την πίστη του στο έλεος και τη χάρη και τη φιλανθρωπία του Θεού. Γνωρίζει να υπομένει

Η αυστηρότητα αυτή της Εκκλησίας, η οποία επιθυμεί την πρόληψη των αυτοκτονιών, δεν είναι άσχετη και προς τον σκοπό της διδασκαλίας των επιζώντων (συγγενών, φίλων, γνωστών κ.λπ. του αυτόχειρα) για την ιερότητα του θείου αγαθού της ζωής, αλλά και τη βαρύτητα του αμαρτήματος της αυτοκτονίας, γι' αυτό και τονίζει ότι οι Κανονικές κυρώσεις - επιτίμια που επιβάλλει στους αυτόχειρες προϋποθέτουν ότι αυτός όταν έλαβε την απόφαση να αυτοκτονήσει είχε σώες τις φρένες και η πράξη αυτή έγινε με ελεύθερη βούληση του. Με άλλα λόγια, ο αυτόχειρας « είχεν εαυτόν » και δεν βρισκόταν σε κατάσταση ψυχοπάθειας.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.



ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ 
ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΚΡΑΤΟΥΣΑ.......




ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΗΜΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣΜΕΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ........


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ....... 

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 27-29/6/2014 - Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ "ΣΚΟΠΙΑ" ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ - ΜΑΣΟΝΙΑ........


 Ο ΜΑΣΟΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΩΓΜΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.......


ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΒΟΟΥΝ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ..... ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666 - ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ 666 - ΑΡΙΘΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ - CERN - ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ - Α.Μ.Κ.Α - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΣΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ - ΜΑΣΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

καλημέρα σας
είμαι συγγενής τις οικογενειας
σας παρακαλώ πολύ κατεβάστε το post διότι στο παιδί δεν έχουμε πει αιτια θανάτου
και δεν θα θέλαμε να το δει έτσι
σας ευχαριστώ εκ των προτερων

Ετικέτες