Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ I.S.I.S......


30/9/2015.....

Οι πρώτες ρωσικές αεροπορικές επεμβάσεις στη Συρία είναι γεγονός. Αφού εξασφάλισε την ομόφωνη έγκριση του Κοινοβουλίου του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν προχώρησε στην ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων, ανταποκρινόμενος θετικά σε σχετικό αίτημα του Σύρου ομολόγου του. 



Η Μόσχα ειδοποίησε μάλιστα την Ουάσινγκτον για την επικείμενη επίθεση των μαχητικών της μία ώρα πριν. 

Ο απολογισμός της αεροπορικής επιδρομής στη Χομς κάνει λόγο για τουλάχιστον 27 νεκρούς, μεταξύ των οποίων και έξι παιδιά. Αμερικανικές πηγές κατηγορούν τη Ρωσία πως στοχεύει περιοχές που δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας να υποστηρίζει ακριβώς το αντίθετο. 

Μιλώντας σε κυβερνητική σύσκεψη, ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε πως ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι τρομοκράτες στη Συρία είναι η προληπτική δράση. Όπως είπε, η χώρα του θα εμπλακεί μόνο προσωρινά και μόνο από αέρος.

ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ.

ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ NEWS 247.....

Επιβεβαιώθηκε η πρώτη επίθεση από αέρος σε εδάφη της Συρίας από ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη. Ο Πούτιν ρίχτηκε στη μάχη κατά του ISIS. Έντονη δυσαρέσκεια από τις ΗΠΑ. Διαμαρτυρία Κέρι σε Λαβρόφ για τις "αντιπαραγωγικές" επιδρομές. Το διπλωματικό θρίλερ μεταξύ ΗΠΑ - Ρωσίας και η ανταλλαγή επιστολών (Vids)


Ξεκίνησαν οι αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας στη Συρία, όπως επιβεβαίωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Νωρίτερα, η Μόσχα είχε προειδοποιήσει για την πρόθεσή της να ξεκινήσει τις επιχειρήσεις την Ουάσινγκτον, ζητώντας από τις ΗΠΑ να μην πετούν τα αμερικανικά αεροσκάφη. 

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης, οι αεροπορικές επιδρομές από τη ρωσική πολεμική αεροπορία είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 36 αμάχων σε πέντε διαφορετικές περιοχές, που δεν ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος. "Όλοι οι στόχοι στα αεροπορικά πλήγματα της Ρωσίας που διεξήχθησαν σήμερα στο βόρειο τμήμα της Χομς ήταν άμαχοι. 

Οι περιοχές που στοχοθετήθηκαν στη Χομς ήταν οι περιοχές εκείνες, που πολέμησαν εναντίον του ΙΚ και νίκησαν έναν χρόνο πριν", έγραψε ο Χάλεντ Χότζα, επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού, στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. 

Ο Χότζα, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, είπε ότι οι άμαχοι σκοτώθηκαν σε πέντε διαφορετικές περιοχές. Ντόπιοι, αντάρτες και ακτιβιστές υποστηρίζουν επίσης, ότι οι περιοχές που επλήγησαν στην επαρχία Χομς της Συρίας τελούν υπό τον έλεγχο μιας σειράς οργανώσεων ανταρτών περιλαμβανομένων αρκετών που συμμετέχουν στον "Ελεύθερο Συριακό Στρατό" και πως καμία από τις πηγές αυτές δεν κατονόμασε το Ισλαμικό Κράτος, ως μία από τις οργανώσεις που δρουν στις περιοχές που επλήγησαν.


Πούτιν: "Προληπτικά" πλήγματα για την αντιμετώπιση του ISIS. 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υποστηρίζει πάντως, ότι η επιχείρηση στη Συρία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους. Το ίδιο δήλωσε νωρίτερα και ο επικεφαλής των υπηρεσιών της ρωσικής προεδρίας Σεργκέι Ιβανόφ, σημειώνοντας πως η Ρωσία δεν θα επεκταθεί σε χερσαίες επιχειρήσεις.

"Ο στρατιωτικός στόχος της επιχείρησης είναι αποκλειστικά η αεροπορική υποστήριξη των συριακών δυνάμεων στον αγώνα τους κατά του Ισλαμικού Κράτους", δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την ψηφοφορία στην Άνω Βουλή, που έδωσε το "πράσινο φως" στον Πούτιν για την έναρξη των επιχειρήσεων. "Η χρησιμοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων στο έδαφος ξένης χώρας είναι δυνατή βάσει απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ή έπειτα από αίτημα των νόμιμων αρχών της χώρας αυτής. 

Ο κύριος στόχος είναι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας και η υποστήριξη των νόμιμων αρχών της Συρίας στον αγώνα τους κατά της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού", εξήγησε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.


Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ακόμη, ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία, είναι η προληπτική δράση και η στοχοθέτηση εδαφών που έχουν καταλάβει. 

"Ο μόνος τρόπος να δοθεί αληθινά μάχη εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας κι εκείνοι που μάχονται στη Συρία και στις γειτονικές της χώρες είναι ακριβώς αυτό, διεθνείς τρομοκράτες είναι με προληπτική δράση, τις μάχες και την εξολόθρευση των ανταρτών στις περιοχές που έχουν ήδη καταλάβει, αντί να περιμένουμε να έλθουν στο σπίτι μας", είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως ο πόλεμος εναντίον της τρομοκρατίας πρέπει να διεξαχθεί βάσει διεθνούς σχεδίου. 

Όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος, το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), το οποίο δρα στη Συρία και στο Ιράκ, δεν έχει καμιά σχέση με το "αληθινό" Ισλάμ. "Είναι γνωστό ότι χιλιάδες άνθρωποι από ευρωπαϊκές χώρες, τη Ρωσία, πρώην σοβιετικά κράτη είναι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης που αποκαλείται Ισλαμικό Κράτος, και θέλω να δώσω έμφαση ξανά στο γεγονός ότι δεν έχει καμιά σχέση με το αληθινό Ισλάμ", τόνισε. "Δεν χρειάζεται να είναι κανένας ειδικός σε αυτά τα θέματα για να καταλάβει ότι εάν [το ΙΚ] τα καταφέρει να νικήσει στη Συρία, τα μέλη του αναπόφευκτα θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους, θα επιστρέψουν στη Ρωσία", πρόσθεσε.


Η Ρωσία δεν θα εμπλακεί ολοκληρωτικά στη συριακή σύγκρουση.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, η εμπλοκή της χώρας του σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στη Συρία δεν αντίκειται στο διεθνές δίκαιο και ακολουθεί σχετικό αίτημα του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ. Παράλληλα, σημείωσε ότι "η συριακή σύγκρουση έχει βαθιές ρίζες" και "προκλήθηκε από διάφορους παράγοντες", ανάμεσά τους "διακρατικές παρεμβάσεις, εσωτερικές, πολιτικές, θρησκευτικές και εθνοτικές εντάσεις, που επιδεινώθηκαν από τις κατάφωρες εξωτερικές επεμβάσεις.

"Με δεδομένες αυτές τις συνθήκες ασφαλώς δεν πρόκειται να εμπλακούμε ολοκληρωτικά στη σύγκρουση αυτή", είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν. 

Διαμαρτυρία Κέρι σε Λαβρόφ για τις "αντιπαραγωγικές" επιδρομές,

Όπως αποκάλυψε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος των ΗΠΑ, ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της Ουάσινγκτον στον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ για τα αεροπορικά πλήγματα, κρίνοντας ότι οι επιδρομές αυτές είναι "αντιπαραγωγικές". 

Κατά τη διάρκεια συζήτησης των δύο ΥΠΕΞ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη ο Κέρι "διαβίβασε το μήνυμα, ότι αυτή η ανακοίνωση των Ρώσων αντίκειται στις προσπάθειές τους να αποφευχθεί (σ.σ. ένα στρατιωτικό επεισόδιο ανάμεσα σε αεροσκάφη διαφορετικών χωρών) και είναι αντιπαραγωγική".


Ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ συνεχίζει τις πτήσεις παρά την προειδοποίηση της Μόσχας Αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, είπε επίσης στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις πτήσεις, παρά την προειδοποίηση της Μόσχας να μείνουν εκτός του εναέριου χώρου της Συρίας. 

Η Ρωσία προειδοποίησε τις ΗΠΑ να απομακρυνθούν από τον εναέριο χώρο της Συρίας, ενόψει των επιχειρήσεων, επισήμανε ο Αμερικανός αξιωματούχος, που προσέθεσε ότι, παρά το γεγονός αυτό, ο διεθνής συνασπισμός "συνεχίζει τις αεροπορικές επιχειρήσεις στη Συρία". Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων παρέδωσε το μήνυμα στις αμερικανικές αρχές στη Βαγδάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες