Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ... Ο ΠΡΩΤΟΣ ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΝΑΟ ΑΓΓΛΙΚΑΝΩΝ..... Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΛΠΑΖΩΝ....


Αντιμέτωπη με κυρώσεις η εκκλησία που τέλεσε τον πρώτο στην ιστορία της Βρετανίας γάμο ομοφύλων μέσα σε ναό.

Οι Alistair Dinnie και Peter Matthews ήταν το πρώτο ζευγάρι που παντρεύτηκε εκεί, μετά την αλλαγή κανόνων που αποφάσισε η εκκλησία του St John στο Εδιμβούργο. 

Ο πρώτος γάμος ομοφύλων σε Αγγλικανική εκκλησία της Μεγάλης Βρετανίας είναι ήδη γεγονός παρά την απειλή ποινικών κυρώσεων κατά του εκκλησιαστικού σώματος που έδωσε το πράσινο φως για την συγκεκριμένη τελετή. 

Η Επισκοπική Εκκλησία της Σκωτίας, που λειτουργεί την εκκλησία του St John στο Εδιμβούργο, ψήφισε την ανατροπή των κανόνων που ορίζουν πως ο γάμος μπορεί να τελείται μόνο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας και οι Alistair Dinnie και Peter Matthews ήταν οι πρώτοι που επωφελήθηκαν της αλλαγής, καθώς έγιναν το πρώτο γκέι ζευγάρι που παντρεύεται εκεί. 

Τον Ιούνιο, μέλη της γενικής συνόδου της Επισκοπικής Εκκλησίας της Σκωτίας ψήφισαν ομόφωνα να επιτραπεί στις εκκλησίες της να πραγματοποιούν τελετές για ομόφυλα ζευγάρια. Ωστόσο αυτό φαίνεται πως δεν θα διαρκέσει για πολύ, καθώς η κυρίαρχη Αγγλικανική Εκκλησία ενδέχεται να αποκλείσει στην Επισκοπική την δυνατότητα λήψης τέτοιου είδους αποφάσεων στο μέλλον. Πέρυσι είχε κάνει κάτι παρόμοιο με την Επισκοπική Εκκλησία των ΗΠΑ καθώς ανέστειλε τη συμμετοχή της στη λήψη αποφάσεων και την εμπόδισε να εκπροσωπήσει τους Αγγλικανούς σε συναντήσεις με άλλους χριστιανούς και θρησκευτικές ομάδες, καθώς η εκκλησία υποστήριζε επίσης τους γάμους των ομοφύλων. 


Η εκκλησία του St John στο Εδιμβούργο έχει αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα της
την απόφαση να αλλάξει τη στάση της απέναντι στους γάμους ομοφύλων. 

Από την πλευρά του ο Επίσκοπος Markus Dunzkofer από την εκκλησία του St John δήλωσε στους Times πως αισθάνθηκε τιμή και ευλογία παρακολουθώντας το γάμο του Peter Matthews, λέκτορα κοινωνικής πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Στέρλινγκ, και του Alistair Dinnie, διευθυντή του προγράμματος για πρόσφυγες και μετανάστες στο δημοτικό συμβούλιο του Εδιμβούργου αλλά και μέλος της εκκλησιαστικής χορωδίας. «Έχω ευλογήσει γάμους σε άλλες αγγλικανικές επαρχίες και πάντα έπρεπε να σταματήσω τους όρκους. Ένιωθα σαν να κάτι να κοβόταν, σαν να είναι κάτι λάθος. Επιτέλους κατάφερα να το κάνω ολοκληρωμένα και τώρα είχε όντως νόημα. Όλα συνδέθηκαν», σχολίασε ο ίδιος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες